- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק עת"א 29342-07-12
|
עת"א בית המשפט המחוזי מרכז |
29342-07-12
18.7.2012 |
|
בפני : אברהם טל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עלי אבו טראש עו"ד רוית מוחבר ממשרדו של עו"ד דוד יפתח |
: שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר עו"ד כנרת צימרמן |
| החלטה | |
העותר מרצה 18 שנות מאסר החל מיום 20.11.11 בגין הריגה והחזקת סכין והוא עותר מיציאה לחופשה מיוחדת לצורך השתתפות בחתונת אחיו שתתקיים בבית אביו בחורה החל ממחר בשעה 14:00 ועד יום ו', 20.7.12, בשעה 19:00.
המשיב מתנגד להוצאת העותר לחופשה המיוחדת וסומך התנגדותו על עמדת משטרת ישראל שהוצגה בפניי, כאשר היא נתמכת במידעים, ועל העובדה שהעותר החל לרצות מאסרו לפני זמן לא רב יחסית, נותרה לו תקופת מאסר ארוכה, ומשכך אין לתת בו עדיין אמון שיחזור מהחופשה, גם אם ייצא אליה בתנאים מגבילים.
באשר לעמדת משטרת ישראל טוענת בא כוח העותר כי העותר היה משוחרר במהלך משפטו, ואף לאחר שנגזר דינו, ולא הפר את תנאי השחרור כפי שנטען על ידי משטרת ישראל.
עובדה זו עומדת לטובתו של העותר גם בכל הקשור לבקשתו לצאת לחופשה המיוחדת שכן אין חשש שהעותר ימלט מאימת הדין רק בשל העובדה שהוא אסיר שכן, כאמור, הוא היה משוחרר במהלך משפטו וגם לאחר שנגזר דינו ל-18 שנות מאסר.
באשר לטענה זו משיבה בא כוח המשיב כי עד לתחילת מאסרו של העותר הוא היה במשמורת המשיב ומשכך לא היה המשיב אחראי שהעותר ירצה את עונשו כפי שנגזר עליו.
גם מבלי להתייחס למידעים החסויים שצורפו מעמדת משטרת ישראל, אשר אינה מהזמן האחרון יחסית, ולא מנעו את היותו של העותר משוחרר במהלך מאסרו, וגם אם לא הפר את תנאי השחרור, בניגוד למה שטוענת משטרת ישראל, הרי אין לומר שהתנגדות המשיב להוצאת העותר לחופשה המיוחדת איננה סבירה.
אינני מקל ראש בחשיבות השתתפותו של העותר בחתונת אחיו, הן מבחינתו והן מבחינת בני משפחתו, אך יש בעובדה שהעותר החל את מאסרו הממושך לפני זמן לא רב יחסית כדי להצדיק את עמדת המשיב שלא להוציאו אל מחוץ לכותלי בית הסוהר בטרם נבחנה התנהגותו בין כותלי בית הסוהר.
באשר להתנהגותו בין כותלי בית הסוהר, יש לציין כי בחודש מרץ 2012 עבר העותר עבירת משמעת כאשר זייף בדיקת שתן שמסר.
עיון בפסקי הדין שהוצגו בפני על ידי בא כוח העותר מעלה כי חלק מהם לא מתייחס לאירועים הקשורים באח אלא באירועים הקשורים בבן או בבת של האסיר, בחלק מהם ההתנגדות הייתה בשל אי השתלבות בהליך טיפולי או מנימוקים אחרים קלים יותר מאשר הנימוק בגינו מתנגד המשיב להוצאת העותר לחופשה המיוחדת.
לאור כל האמור לעיל אני דוחה את העתירה.
רשמתי בפניי נכונות המשיב לאפשר לאחיו של העותר ולבת זוגו, אם ירצו בכך, לבקר את העותר במהלך מאסרו במועד מוקדם ככל האפשר.
<#3#>
ניתנה והודעה היום כ"ח תמוז תשע"ב, 18/07/2012 במעמד הנוכחים.
|
אברהם טל, סגן נשיא |
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
כתבות קשורות
חיפוש עורך דין לפי עיר
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
